ELKEZDŐDTEK A VII. SZÉKELYFÖLD NAPOK - Sóvidék TV
2016-10-14

Tegnap tartották a VII. Székelyföld Napok megnyitó ünnepségét Maros megyében is. A marosvásárhelyi kultúrpalotában szervezett gálán népviseleti bemutatót, fotókiállítást és változatos néptánc előadásokat láthattak az érdeklődők.

A három megye idei összefogásának eredményeként a VII. Székelyföld Napok nagyobb hangsúlyt kapott az előzőekhez képest. Több helyszín, több program. Két helyszínen tartották meg tegnap a programsorozat hivatalos megnyitóját. A marosvásárhelyi eseményeken stábunk kamerái is forogtak, ahol három programot is szerveztek a nyitó ünnepség alkalmából. A megnyitó a maros megyei népviseletek bemutatásával és egy konferenciával kezdődött, ahol mintegy 30 fajta maros megyei székelyruhát láthattak tegnap a jelenlévők, közöttük szovátait is. A VII. Székelyföld Napok programjairól a Maros Művészegyüttes vezetőjével beszélgettünk.

A nyitó ünnepség Both Gyula egyéni fotókiállításával folytatódott, ahol idén készült szocio fotókat és egyéni mesterségek megörökítését tekinthetett meg a nagyérdemű. A kiállításról magát az alkotót kérdeztük.

A nyitó ünnepség kulturális műsorral folytatódott a Maros Művészegyüttes, a Bekecs Néptáncegyüttes és a Napsugár Néptáncegyüttes jóvoltából. A közel két órás néptánc előadásról és a nyitó gáláról részletesen az október 22-i hírmagazinunkban számolunk be.vissza...