A nők tiszteletére - Népújság
2021-03-09


Március 8-ára, a nők nemzetközi napjának tiszteletére a Maros Művészegyüttes rendhagyó műsorral készült. A nagyérdemű közönség női tagjait az együttes férfitánckara egy-egy szál virággal köszöntötte. E fergeteges előadás különlegessége, hogy a színpadon kizárólag férfiak léptek fel, ünnepibbé téve a hangulatot. 

Az előadás Bogdán Zsolt színművész szavalatával kezdődött. Előadásában Márai Sándor A nőkről általában, Dsida Jenő Arany és kék szavakkal, Vallomás című versei és József Attila Ódájából részlet hangzott el. A Fölszállott a páva tehetségkutató döntős versenyzője, Szász Csanád László gyergyói népdalokat énekelt. A Maros Művészegyüttes férfitánckara a legszebb, leglátványosabb legényes táncaival, kalotaszegi, mezőségi, gyimesi, küküllőmenti táncokkal, valamint cigány ritmusokkal örvendeztette meg a közönséget. A Maros Művészegyüttes zenekara az ifjú zenészek közreműködésével magyarpalatkai hangszeres zenét játszott, hallható volt a juhait kereső pásztor története, valamint bonchidai muzsika. Czerán Csaba és Görög István, az Öves együttes tagjai gyimesi dallamokat adtak elő.

„Nem sok lehetőség van egy esztendőben, de a márciusi hónap szóljon a nőkről, hiszen ennél többet érdemelnek, nem csak ezen az egy napon! Nekünk, férfiaknak ezt tiszteletben kell tartani. Sokkal erősebbnek látom a nőket, elismerés és tisztelet illeti őket. Köszönet nekik” – vallja Barabási Attila Csaba, a Maros Művészegyüttes igazgatója.vissza...