Újraélt figurák
2019-03-01


Újraélt figurák

Válogatás a Közép-Erdélyi néptánc hagyomány sokszínű világából

A műsor Közép-Erdély színes hagyományaiból meríti táncanyagát. E térség sokszínű világát egyrészt a klasszikus, jól ismert néprajzi tájak találkozása, azok átmeneti formákban való egymásba olvadása, másrészt az etnikai sokszínűség adta tánc és zenei formavilág tarkasága adja. Az együttes válogatása tánctípusokban, zenei világban, viseletekben és tánc-hangulatokban egyaránt változatos.

Sor kerül Gerendkeresztúr, Dombó, Györgyfalva, Csabaújfalú vagy Girolt hagyományának bemutatására. A magyar néphagyomány erős megjelenítése mellett a küküllőmenti cigány és román ízek is láthatóak e műsorban, amely érzelmi sokszínűségre is törekszik. A figurák, melyek múltba vesztek még nagy múltú táncos falvakban is újraélednek a táncosok lábán és erős táncélményt jelenítenek meg az előadásban, mely nem nélkülöz humort és gondolati mélységeket sem.

Rendező – koreográfus :  Varga János

Zenekarvezető : Moldován – Horváth István

Tánckarvezetők : Törzsök Zsuzsánna és Farkas Sándor Csaba

Menedzser / Igazgató : Barabási Attila Csaba

 

Helyszín: a Maros Művészegyüttes Székháza

Időpont: március 8-án 19 órától valamint a nagy érdeklődésre való tekintettel az előadást március 12-én este 7 órától megismételjük. 
Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

Jegyfoglalás/Információk:
Jegyek elővételben kaphatóak a Maros Művészegyüttes jegyirodájában, hétköznaponként 13:00-14:00 és 17:00-18:00 órától, valamint jegyfoglalás a 0746540292 telefonszámon.vissza...