Vallomások a Kultúrpalotáról
2019-01-17


Közösen ünnepli a magyar kultúra napját a Maros Megyei Múzeum, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház, Maros Művészegyüttes, a Marosvásárhelyi Állami Filharmónia és a Marx József Fotóklub a Kultúrpalotában.
Az ünnepi előadás középpontjában a Kultúrpalota kerül, mint a magyar művelődés kincsesháza és számos kulturális intézmény otthona.
A Vallomások a Kultúrpalotáról című ünnepi előadásra 2019. január 22-én, A magyar kultúra napján, 19 órától kerül sor a Kultúrpalota nagytermében és ugyanekkor nyílik meg a Marx József Fotóklub Értékeink című fotókiállítása az előcsarnokban.
Az est meghívottja Csíky Boldizsár zeneszerző, a Marosvásárhelyi Állami Filharmónia egykori igazgatója, akit emlékeiről kérdez Gáspárik Attila színművész, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház igazgatója. Az est során, többek közt sor kerül a Maros Művészegyüttes előadására, akik ezúttal mezőségi és szilágysági táncokkal és népi énekekkel készülnek. Az ünnepség, a Marosvásárhelyi Állami Filharmónia Vegyeskórusának férfiszólamai előadásában, Kölcsey Ferenc költeményével, A magyar himnusszal zárul.
A belépés díjtalan.vissza...