14. Erdélyi Magyar Hivatásos Néptáncegyüttesek Találkozója
2018-10-18

Az Erdélyi Magyar Hivatásos Néptáncegyüttesek találkozója a legnagyobb szakmai rendezvény az erdélyi néptáncosok körében, mely évente egyszer kerül megrendezésre Erdélyben, lehetőség szerint más-más helyszíneken. Az idei találkozónak Marosvásárhely ad otthont. A találkozón mind az öt erdélyi hivatásos együttes önálló előadással lép a közönség elé, de közösen is a Találkozó Gálaműsorán. A rendezvény kitűnő alkalmat nyújt egymás munkájának, fejlődésének megismerésére, követésére valamint a kapcsolattartásra egyaránt.
Ezúton köszöntöm a résztvevőket, büszkén vállalva a házigazda szerepét. Ugyanakkor megtisztelő a szakmai bizottságban, vagy meghívottként jelenlevő neves személyiségek jelenléte, mely azt bizonyítja, hogy egyre nagyobb a belföldi és anyaországi érdeklődés a munkánk iránt.
Az idei találkozón gyerekelőadásokat, folklórelőadásokat és táncszínházi produkciókat láthatnak, valamint az összes résztvevő együttes közös gálaműsorát. A Maros Művészegyüttes vezetőjeként, jómagam és munkatársaim nevében kívánom, hogy érezzék jól magukat, töltődjenek fel a közös munka, a találkozások élményeivel, melyek motiválnak a további munkánkban és erősítik az összetartozás érzését.

Barabási Attila Csaba, igazgatóvissza...