Könyvbemutató
2017-02-23


Pávai István: A Sóvidék népzenéje

„Személyes okai is vannak annak, hogy a Sóvidék népzenéjéről adok közre egy összefoglaló kiadványt. Családom két ágon is székelyföldi, s a dédszülőktől visszamenően falusi őstermelők voltak. ... Ükapám mesélte nagyanyámnak azt a tréfás történetet, hogy az atyhaiak annyira zajosan, dobogtatva, kurjongatva táncoltak, hogy a zene már nem is hallatszott. Így a zenészek egy idő után kimentek, elszívtak egy cigarettát, majd visszajöttek a helyükre, és behúzták a táncot...“ - Pávai István

Szeretettel várjuk 2017 február 23.-án 18 órára a Maros Művészegyüttes szervezésében Pávai István: A Sóvidék népzenéje című könyvének bemutatójára.

A kiadvány magyar és angol nyelven áttekintést nyújt a Székelyföld egyik jelentős kistájának, a Sóvidéknek a népzenéjéről, zenés-táncos szokásairól.  A kiadványt bemutatja Nagy Miklós Kund, újságíró, a Népújság ny. főszerkesztője, dr. Barabás László néprajkutató, dr.Benedek Tibor egyetemi adjunktus, a marosvásárhelyi Művészeti Egyetem zenetanszékének előadó tanára, és Pávai István, az MTA BTK Zenetudományi Intézet tudományos főmunkatársa.

Moderátor Barabási Attila Csaba, a házigazda Maros Művészegyüttes igazgatója.

Közreműködik a Maros Művészegyüttes zenekara és tánckara.vissza...